Och bilar är något många män tycker om, ja en hel del kvinnor också för den delen. Det blir för en del extra viktigt vad man kör för bi, utseende och prestanda avgör om man vill rulla längs gatorna i detta fordon eller inte. Men medan vissa vill ha en lösning som de inte behöver göra något med, så vill andra ha en halvfärdig bil som de själva får bygga om och göra till sin. Det blir en stolthet när man sedan får visa upp bilen och kan tala om att det är man själv som gjort iordning den. Men för att visa upp bilen måste det finnas någonstans att ta vägen, ett ställe dit många med samma intresse tar sig, för man kan inte direkt bjuda in okända människor hem till garaget för att få visa upp sin stolthet.

En lång kalender

En lång kalender

I Sverige finns det många bilträffar som arrangeras under vår, sommar och höst, för den som följer det till punkt och pricka så börjar det med Färnsjörepan i Filipstad den 3:e mars och pågår sedan runt om hela landet tills den sista tillslut äger rum i Sala den 23:e december. Men det finns en del av dessa träffar som är mer kända än andra, en av dessa är bilträffen som fram till förra året arrangerades i Västerås. Det är kanske inte så konstigt att Power Big Meet är den mest kända, det är trots allt världens största bilträff. Med de 20 000 besökande fordonen varje år kan man inte kalla träffen annat än enastående, den som någon gång har besökt träffen kan förstå varför.

Beslutsångest

Beslutsångest

1978 var den allra första gången man arrangerade denna träff, då i Anderstorp, Småland. Hit tog sig ungefär 80 fordon och 400 besökare, ett helt okej antal för att vara en helt ny träff. Men vad detta banade väg för kunde man inte föreställa sig då. Året efter flyttades det till Karstorpsområdet i Skövde, sedan blev det Elmia i Jönköping som fick stå värd för evenemanget. Evenemanget såg en snabb visit på 2 år i Norrköping innan man för första gången besökte Johannisbergsfältet och Västerås, sedan blev det en sväng till Kinnekulle Ring i Västra Götaland innan man från 1987 fram till 2016 arrangerade evenemanget permanent i Västerås.

När chocken lagt sig

Efter ett stort rån sommaren 2016, tre rånare slog till mot självaste grundaren och ska ha lyckats komma över en stor summa pengar. Detta blev så klart som en chock för arrangören som efter detta sa att han inte ville anordna fler träffar, men efter händelsen fått lägga sig så tog man beslutet om att ändå gå vidare. 2017 skulle bli året då man firade 40 år och det kan man inte missa. Man valde då att flytta evenemanget till Lidköping där man ändå får plats med fler besökare.

Ny träff

Ny träff

Eftersom Big Power Meet har dragit in en hel del pengar till Västerås kommun så blev det en trist förlust när man flyttade evenemanget, många besökare blev också besvikna över att inte kunna åka dit. Har man ett evenemang på samma ställe under en längre tid så blir det en tradition för många att åka dit, det innebar en publik utan evenemang. Därför valde man att 2017 för första gången arrangera Västerås Summer Meet, en tre dagars bilträff som även den inriktar sig på amerikanska bilar.

Nya idéer

Med en ny regi behöver man också nytt innehåll, Västerås Summer Meet kunde erbjuda båda gamla och aktiviteter. På Johannisbergs flygfält fanns den självklara bilutställningen, bilbedömning och ett swapmeet med försäljning av både bildelar, nostalgiföremål tillsammans med kläder och andra ting. Caféer för en paus, bar för den som ville festa till lite, musikunderhållning och demonstration av ombyggnation av bilar. Man visade upp dragsterbilar, hade modevisning och helikopterturer, detta tillsammans med mycket annat. Ett evenemang för hela familjen.

Avkoppling inför och efter

Det krävs oftast lite planering när man ska besöka ett sådant här evenemang, hotellen i Västerås blir snabbt uppbokade men har man turen skulle jag rekommendera att man surfar in på Hotels.com och kikar på ett bra rum. Efter en dag på benen kan det vara skönt att lägga sig i sängen och  ägna sig åt annat än bilar en stund, för att skärma av huvudet brukar jag varje dag lägga ett par minuter med spel på Bigpoint  eller en fantastisk underhållning hos Pokerstarscasino, dessa hjälper mig alltid att koppla av och bearbeta dagar oavsett vad jag gjort och det hjälper mig att koppla av tillräckligt för att kunna somna utan snurrande tankar efter dagen. Det behövs speciellt när man ska på sådana här evenemang som pågår i 3 dagar, då kan man dagen efter bege sig dit igen och ta nya och utvilade tag. Framförallt är detta ett perfekt sätt att ladda upp i bilen på vägen till ett sådant evenemang, göra något man verkligen tycker är kul men som inte fokuserar på det man ska ägna dagen åt förbereder på något sätt huvudet för att ta in allt det man ser när man väl är där.