Vet du inte om du har det som krävs att delta i huvudtävlingen The Dakar, då är Dakar Challenge den ultimata lösningen för dig som förare, där arrangörerna och individer runt ikring tävlingen letar efter ny talang. Kan du visa framfötterna här, då är också chanserna goda att du till en framskjuten placering i någon av deltävlingarna, till och med en seger och därmed säkra dig en inbjudan till en av de största motorevenemangen i världen, The Dakar.

Det kanske är för sent att visa framfötterna under 2017 års upplaga av The Dakar Challenge, men det finns inget som hindrar dig från att göra dig redo för nästa års omgång, med tävlingar som hålls i Mexiko, Indien, Marocko, Botswana och Spanien under mars till juli månad.

En möjlighet för alla

Oavsett föraren eller åkarens specialitet, The Dakar lockar till sig deltagare från världens alla hörn och kategorier. Men oavsett hur duktiga dom än är, även några av de bästa inom sin kategori får inte alltid möjligheten att delta i detta prestigefyllda event och det var just med detta i åtanke man valde att skapa just The Dakar Challenge, att de dessa individer möjligheten att visa vad dom går för, ge dem chansen att kvala in till deras drömmars tävling. Ge dem chansen att uppleva hur det skulle vara att delta i det stora eventet utan att i själva verket göra det, men under likvärdiga omständigheter och då bevisa att dom har det som krävs att kunna mäta sig även med dem bästa inom deras kategori. Detta har gjort det möjligt för många, framför allt yngre tävlande, att få delta i The Dakar och som sedan levererat en enastående prestation väl där, som bland annat Jeremías Gonzáles i quad klassen under 2014 års upplaga eller Kevin Benavides som slutade på fjärdeplats i motorcykelklassen under fjolårets tävling, följt av Franco Caimi som slutade på en hedrande åttondeplats, efter att ha tagit sig till The Dakar genom att vinna Desafío Ruta 40.

En möjlighet för alla

Möjligheterna är många

Visst, inför 2018 års upplaga finns det inte allt för många möjligheter kvar att kvala in sig till genom The Dakar Challenge, då det bara återstår två event, Baja Inka Paracas 1000 och Dakar Series China Rally som båda hålls nu under september månad. Men inför 2019 års upplaga kommer deltagare har åtta olika deltävlingar på sig att försöka säkra sig en plats i den tuffaste tävlingen av alla.

Dakar Challenge serien

Serien består som sagt av åtta event och årets schema såg ut som följer, vilket ger er en indication av hur kvalificeringssäsongen kommer se ut under 2018.

  • From March 21st to 24th, 2017: Sonora Rally – Mexico (motorcyklar)
  • From April 7th to 9th, 2017: India Baja – India (motorcyklar)
  • From May 5th to 7th, 2017: Baja Inka Asia 500 (Alla kategorier)
  • From May 7th to 12, 2017: Afriquia Merzouga Rally – Morocco (motorcyklar och UTV)
  • From June 23rd to 25th, 2017: Toyota Botswana Kalahari 1000 Desert Race – Botswana (bilar)
  • From July 21st to 23th, 2017: Baja Aragon – Spain (bilar)
  • From September 14th to 17th, 2017: Baja Inka Paracas 1000 (Alla kategorier)
  • From September 24th to 30th, 2017: Dakar Series China Rally (Alla kategorier)