I många år har den svensktillverkade bilen Koenigsegg Agera RS varit den snabbast tillverkade bilen, men så är inte fallet länge. Bugatti Chiron har nått hela 490,50 km/h då testföraren Andy Wallace satt ett nytt rekord. Rekordet sattes år 2017 och står sig fortfarande som världens snabbaste serietillverkade bil. Testföraren Wallace körde på en testbana i Tyskland och släppte inte gasen förrän rekordet var passerat. Bilen körde då dubbelt så snabbt som den hastighet ett vanligt passagerarplan har då de lyfter från backen. Wallace har redan år 1998 varit testförare på en rekordbil på samma bana. Det var då en McLaren F1 och hastigheten som han då kom upp i var 391 km/h.

Koenigsegg har svarat att det rekordet inte kommer att stå sig speciellt länge i och med att de arbetar med en bil som kommer att slå rekordet. Det tidigare rekordet som Koenigsegg hade under många år låg på 444,6 km/h. Bilintresserade kan enbart välja att luta sig tillbaka och följa denna kamp, kommer Koenigsegg lyckas med att slå rekordet med nästa bil eller kommer det dröja ytterligare några bilmodeller innan de åter kan ta tillbaka rekordet och slå sig på bröstet med att de har den snabbaste sportbilen som serietillverkas.

Hitta rätt bil till familjen

Hitta rätt bil till familjen

Till familjen behöver man inte ha den snabbaste sportbilen genom tiderna, utan det kan handla mer om att den ska vara funktionell och ha mycket utrymme. Det ska gå in både barn och hundar, barnvagnar och matkassar, och mycket mer. Bilen vill man både ska vara säker och enkel att både lasta i och ur. Många personer har ett favoritbilmärke som de känner sig bekväm med sedan en längre tid tillbaka.


Är man osäker eller känner att man behöver lite hjälp med att hitta rätt bland alla modeller som finns så kan man vända sig till en bilhandlare som kan guida fram mellan olika alternativ. Det finns både bilhandlare som har många olika varumärken och andra som är inriktade på att enbart sälja Toyota eller Volvo.

Låt beslutet ta lite tid och jämför både priser och modeller då en bil är en stor och dyr investering för familjen. Det kan också handla om andra funktioner som är viktig för familjen. Kanske vill man ha en så pass stor bil att det går in fler än fem personer eller så har man andra väldigt specifika önskemål.

Hos en bilhandlare brukar det gå att välja mellan både helt nya bilar och begagnade bilar så att man kan hitta en bil som är inom sin egen prisklass. Ibland kan det vara värt att kosta på lite mer än man tänkt från början för att det finns en funktion som exempelvis dieselvärmare som man manuellt kan ställa in och bilen på så sätt är varm och skön när man kommer och ska sätta sig. Fråga också vänner och familj om de har någon bra idé eller tips kring vad man ska tänka på. Många har egna erfarenheter inom området.